Studieplan
Et modul har et overordnet tema og nogle grundbegreber som lærestoffet kredser om. Det enkelte modul indeholder typisk flere forskellige fagemner, som forekommer i større eller mindre grad gennem studieforløbet.
Modul 1
Grundbegreber:
Projektfaser I, II & III. Boligundersøgelse & boligtjekliste. Planche typer, - vejledning og udførsel. Korrekt opmåling & registrering af boligen. Basisplan, -mål-/skalaforhold. Papirformater & tegningsdisponering. Tegningsinformationer, skrifttyper & stregtykkelser. Målsætning og måleenheder. Tegnerekvisitter. Retningslinjer for god kundebehandling.
Projekt:
Projekt til aflevering inkluderer en indledende boligundersøgelse og registrering af rum og rummenes deltaljer. Grundlæggende udarbejdelse af plantegninger, opstalter og indretningsforslag af opmålte rum. Udfærdigelse af konceptplanche i en præcis defineret stil.
Modul 2
Grundbegreber:
Fagtegning og standardsignaturer. Geometri til arealberegninger. Designprincipper og ergonomi. Møbleringsplaner og møbelsignaturer. Møblernes areal, friareal ved møbler, pladsforhold og gangbaner. Stilhistorie.
Projekt:
I projektet indgår opgaver dels i særskilte tegneteknikker og dels i forskellige projektionsteknikker, såsom målplan og møbleringsplan. Der skal løses indretningsopgaver med fokus på indretningsforståelse og tegneteknisk kunnen. Hertil en konceptplanche i en præcis defineret stil.
Modul 3
Grundbegreber:
Opbygning af et materialekartotek. Udførelse af mønsterplanche. Gennemgang af boligen - rum for rum. Opbevaringsplads og skabsindretning. Stilhistorie.
Projekt:
Projekt omfatter udførelse af mønsterplancher til forskellige og specifikt definerede rum. Plantegninger med indretningsforslag til forskellige rum.
Modul 4
Grundbegreber:
Kommunikation gennem tegninger. Projekttegninger, herunder bl.a. plan, opstalt & snittegning. Frihåndstegning & frihåndsperspektiv. Lys & skygge og forskellige skyggelægningsmetoder.
Projekt:
Der skal løses indretningsopgaver med plantegninger, opstalter, tværsnit og konceptplanche. Eksempler på frihåndstegning udføres afslutningsvis i projektet.
Modul 5
Grundbegreber:
Plangeometriske begreber & figurer. Rumarealer & arealberegninger i praksis. Beregningsskemaer. Præsentationsmapper. Stilhistorie.
Projekt:
En mindre indretningsopgave med plan, opstalter og mønsterplanche skal udføres med beregningsskema over rumarealer m.v. samt tilhørende konceptplancher i to forskellige stilarter.
Modul 6
Grundbegreber:
Projektionsteknik. Projektionstegninger og tegningsformer. Modulnet. Plan, snit, opstalter m.v. Isometri, 1-punktsperspektiv m.v. Stilhistorie.
Projekt:
Mindre opgaver i de forskellige projektionsteknikker som plan, opstalt, isometri og frontperspektiv. Der skal løses indretningsopgave med plantegninger, opstalter i forskellige målforhold med frontperspektiv samt tilhørende beskrivelse og konceptplanche.
Modul 7
Grundbegreber:
Modulet omhandler køkkenet og indretningen heraf. Fremtrædende temaer: arbejdsforhold og ergonomi. Budget- og overslagspriser. Køkkentyper og Køkkenstil. Køkkenopbygning og beskrivelse af køkkenets forskellige elementer og deres funktion. Installationer og konstruktioner i køkkenet. Eksempler på køkkenprojekter.
Projekt:
Projektet er opdelt i 2 dele, hvor der i første del skal udføres forslag til køkkenindretning, omfattende plantegninger, opstalter, frontperspektiv, budgetoverslag, konceptplanche. Forslaget gennemgås af skolen og kommenteres af en fiktiv kunde. Herefter skal 2. del af projektet udføres, hvor kommentarer fra kunden tages til efterretning og indarbejdes. Til 2. del udføres plantegninger, køkkenspecifikation, hårde hvidevarer-specifikation, belysningsplanche samt mønsterplanche.
Modul 8
Dette er en midtevejsprøve og i den forbindelse skal der udfærdiges et samlet projekt hvor helhedsindtrykket vægtes.
Modul 9
Grundbegreber:
Farvelære. Refleksioner, farver og lys, farvernes påvirkning, farvesætning af rum, farvetyper m.v. NCS-systemet. Farvernes samspil og harmoni. Stilhistorie.
Projekt:
Projekt til indsendelse er en blanding af besvarelse af spørgsmål omkring farvelæren, samt opgaver med farvevalg og farvelægning.
Modul 10
Grundbegreber:
Handicapboligen med en gennemgang af rum for rum. Accessories – brug af tilbehør. Designprincipper og de forskellige accessories i boligen. Stylisten.
Projekt:
Der skal indrettes en handicapvenlig bolig i en eksisterende lejlighed, der præsenteres i form af planer, opstalter og beskrivelser. Der til hørende konceptplancher med accessories.
Modul 11
Grundbegreber:
El-installationer og belysningsteknik. Lysbegreber og formler. Belysning i boligen. Lysberegningsprogrammet LouisWin. VVS-installationer og ventilation.
Projekt:
Projekt til dette modul omfatter registrering og bestykning af el-materiale i bolig, samt valg af armaturer. Brug af signaturforklaringer. Beregninger i lysprogram, samt besvarelse af spørgsmål til belysning og VVS.
Modul 12
Grundbegreber:
Modulet omhandler badeværelset, indretning af badeværelset og krav hertil fra myndigheder. Inspiration til badeværelset, og det forskellige udstyr. Opbygning af gulv, vægge, lofter m.v., og overflader på vægge og gulv i badeværelset. Installationer. Eksempler på badeværelsesprojekter.
Projekt:
Der skal udføres opgave med indretning af en 1. salsplan med soverum og et nyt badeværelse, med de dertil tilhørende planer, opstalter, perspektivtegninger, beskrivelser og arbejdstegninger. Derudover skal der udføres indretning af nr. 2 badeværelse i en bolig med tilhørende tegninger m.v.
Modul 13
Grundbegreber:
Gulve og gulvbelægninger. Indvendige overflader. Vinduer og døre. Malerbehandlinger, tapeter. Tekstiler, møbelstoffer, tæpper. Stilhistorie.
Projekt:
Her skal afleveres opgaver med forskellige snit i gulvopbygninger og maleranvisning, valg og farvelægning af gardiner/persienner til forskellige vinduer/døre, samt beskrivelse af tæppevalg.
Modul 14
Grundbegreber:
Byggesager og projektforløb, byggeprojektets forløb, byggetilladelser, projektbeskrivelser. Indretningskonsulentens præsentation af et projekt. Start af egen virksomhed. Sagsforløb. Det digitale byggeri, SFB, IBB, BIPS. Møbelvalg i boligen, nyt design. Bygningslovgivning i DK. Udpluk af diverse byggetekniske informationer (DK).
Projekt:
I modul 14 omfatter opgaverne bl.a. forretningsplan, udformning af eget logo, indretning og beskrivelse af et hjemmekontor, omfattende planer, opstalter, farvelægning.
Modul 15
Dette modul udgør den afsluttende eksamensopgave. Den er helhedsorienteret og indeholder en opsummering af alle de foregående projekter. Projektet skal udføres ud fra de i opgaven givne oplysninger og afspejler en reel case som man vil kunne få efter endt uddannelse.