Studieplan
Modul 1
Materiale- og bygningslære: Her gennemgås husets opbygning fra fundament til tagkonstruktion og omhandler bl.a. terrændæk, hulmur, beton, vinduer/døre, de nye isoleringskrav, trapper, tag/tagformer, spær, kviste, ovenlys.
Projekt: Projekt til aflevering omfatter primært byggetekniske detaljetegninger i forbindelse med opbygning af fundament, terrændæk, ydervægge, vinduer, trappe, tagkonstruktion.
Modul 2
Perspektivlære (1- OG 2-punkt) samt modelbygning: I Modul 2 gennemgås perspektivlæren om 2-punktsperspektivet samt repetition af 1-punktsperspektivet. Her gennemgås hvordan modelbygning eller skalamodeller kan opbygges og bruges i præsentationen.
Projekt: Primært tegneopgaver der omfatter perspektivtegning og fugleperspektiv, samt indretningsforslag til møblering og planche til opholdsrum.
Modul 3
Materiale- og bygningslære: Her fortsætter materiale- og bygningslæren fra Modul 1 omhandlende indretning af tagetager og myndighedskrav, mindre tilbygninger, hustyper, byggematerialer, murerarbejdet, modulkoordinering.
Projekt: Opgaverne hertil omfatter bygningsinformationer i forbindelse med tagetager, materialelære, samt indretningforslag af et tagetageprojekt inkl. diverse plantegninger, snit, isometri, plancher.
Modul 4
Perspektivlære (2- OG 3-punkt), arkitektbeskrivelser: I Modul 4 fortsættes perspektivlæren med 2- & 3-punktsperspektivet derudover omhandler modulet farvelægning, rejst plan og eksempel på arkitektbeskrivelser.
Projekt: Projekt til aflevering inkluderer tegninger i plan, frontperspektiv, 2- og 3-punktsperspektiv og rejst plan. Derudover et projekt omfattende indretning af en butik med indretningsplaner, rejst plan, konceptplancher.
Modul 5
Møbellære: Vi starter på møbellæren hvor der gennemgås nogle af de forskellige møbelmaterialer og nogle kendte møbelarkitekter samt deres mest kendte værker.
Projekt: Projekt til indsendelse omfatter en opgave hvor der skal vælges to all-round designere/møbelarkitekter, og for hver designer skal der udføres et forslag med indretning, møbelvalg m.v. i form af beskrivelse af designer, plantegninger, rejst plan, plancher med prøver, budgetter m.m. af nogle rum i en lejlighed.
Modul 6
Møbellære: I Modul 6 fortsættes møbellæren med gennemgang af de forskellige møbeltyper, ergonomi, møbelkonstruktioner og forskellige samlingsmetoder.
Projekt: Opgaverne til møbellæren udføres i form af udførlige beskrivelser, konstruktionsplaner/-opstalter, detaljer, perspektivtegning m.m. af møbler. Derudover en præsentation af en stor dansk designer.
Modul 7
Arbejdsmiljø: Arbejdsmiljø på faste arbejdssteder, storkøkken, kantine m.m. Vi vil komme ind på forskellige love og regler i arbejdsmiljøet, indretning af storkøkken og kantine og en gennemgang af et nyere køkkenprojekt.
Projekt: Projekt til aflevering inkluderer opgaver der omfatter indretning af forskellige storkøkkener med diverse indretningstegninger, beskrivelse af materialevalg og beskrivelse af inventar m.v., samt indretning af en restaurant.
Modul 8
Kontormiljø: Modul 8 omhandler krav til indretning af kontorer, bl.a. brand/nødudgange, pladsbehov, indeklima, lysforhold, materialer, indretning arbejdspladsen, ergonomi, inventar m.v.
Projekt: Opgaverne omfatter indretning af et kontorlokale inkluderet beskrivelse, diverse møbleringsplaner/opstalter, inventaroversigt og materialevalgangivelse, samt design af en receptionsskranke. Derudover udføres forslag til bo-enhed i et ældrecenter med tilhørende tegninger.
Modul 9
Eksamensprojekt: Eksamensopgaven stiles af skolen. Dette modul udgør den afsluttende eksamensopgave. Den er helhedsorienteret og indeholder en opsummering af alle de foregående projekter. Projektet skal udføres ud fra de i opgaven givne oplysninger og afspejler en reel case, som man vil kunne få efter endt uddannelse.